Burza semien a sadeníc - občianska inzercia

 

Ponúkam Inzerát číslo: 16
Borák lekársky (Borago officinalis) - semená
Text inzerátu
Borák lekársky (Borago officinalis)

Rastlina sa pestuje hlavne preto, že jej listy poskytujú chutný korenistý šalát, ktorý má príjemnú uhorkovú chuť.

Je však i uznávanou liečivkou.
Sliz pôsobí ako ochranný povlak na slizniciach hrtna a tráviaceho systému. Pri hnisavých povlakoch v hltane alantoín vyvoláva ich stekuťovanie, a tým umožňuje hojenie. Droga sa preto odporúča pri zápaloch ústnej dutiny a hltana (najmä vírusového pôvodu) spojených so suchým kašľom. Často sa ordinuje aj pri zápaloch pažeráka, žalúdka a čriev.
Na vonkajšie použitie sa predpisuje vo forme kúpeľov a obkladov. Upokojujúci, protizápalový účinok, ktorý umožňuje granuláciu, má na zdĺhavé, nehojace sa vredy predkolenia. Pre obsah dusičnanu draselného pôsobí droga aj na zvýšenie diurézy.
Pomerne menej je známe mierne pôsobenie drogy na stavy vzrušenosti a nervozity, takže má svoje stále miesto v ukľudňujúcich zmesiach. Taktiež je známy aj mierny antidepresívny účinok a tiež posiľňuje srdcový sval.

Semená sú poskytované bezplatne, prácu súvisiacu s balením a distribúciou sme však pre veľký záujem a adresnejšie poskytovanie iba vážnym záujemcom spoplatnenili sumou 1,00 Eur za jedno balenie jedného druhu rastliny.

Keďže jednotlivé semená a hľuzy sa hmotnostne do značnej miery líšia, neuvádzame váhu vrecúšok, vždy sa jedná o balenie semien v počte optimálnom pre zachovanie a ďalšie rozmnoženie odrody.
Inzerát platí do  
Cena za produkt 0,00 €za prepravu 1,00 €za balné 1,00 €
Zadávateľ inzerátu
Meno a priezvisko Alter Nativa o.z. Marcel Antal
Adresa 11
04934 Brdárka
Kontakt na zadávateľa
Telefón
Email info@alter-nativa.sk
Informácie o inzeráte
Dátum pridania 18.03.2012
Počet prístupov
Zadaj kód

Späť na zoznam inzerátov

Stránka je optimalizovaná pre IE 7+, Firefox 2+, Opera 9+

Copyright © 2010-2018 Alter Nativa o.z.